Email Login
Password
Ny användare
sign up

Sänd fax till hela världen för Skr. 0,64 / minut och spara upp till 90%

Dina inkommande faxmeddelande omdirigeras till din e-postlåda, i realtid.

Med denna tjänst behöver du inte äga en faxmaskin för att ta emot fax. Dina faxmeddelanden skickas vidare till din e-postadress. För att hämta dina faxmeddelanden kostar det dig endast internetuppkopplingstiden.

Ditt efaxnummer blir ett vanligt finskt, amerikanskt eller ett UK nummer.

Som en jämförelse använder du dig kanske idag av en faxlåda inkopplad till ditt mobila abonnemang. I så fall blir jämförelsen följande: Det kostar ett mobilsamtal att skicka fax till mobilfaxlåda. Det kostar också mottagare att hämta ner meddelandet. Är mottagaren i utlandet blir det ännu dyrare eftersom man måste ringa upp sin faxlåda hemma i Sverige, för att sedan få meddelandet levererat till utlandet med någon av teleoperatörernas mobiltelefonitaxa. Man måste också ha tillgång till en faxmaskin i utlandet dit fax skall skickas! Detta är både krångligt och dyrt för både faxavsändare och faxmottagare.

Hur fungerar efax?

För faxavsändare: Du sänder fax från din faxmaskin som vanligt. För Xtelecoms kunder i Sverige kostar det endast Skr. 0,64 per minut (0,80 inkl. moms) att sända fax till hela världen. Oavsett till vilket land du vill sända fax så faxar du alltid till faxmottagarens efaxnummer i USA eller i Storbritannien istället. Detta fax dirigeras om i realtid till mottagarens e-postlåda. Mottagaren kan omgående ta emot fax var än han befinner sig i världen.

Slå vårt 4-siffriga prefix+00+Landsnummer(1 el. 44) +efaxnummer när du sänder efax:
- Genom att du alltid skickar fax till USA eller Storbritannien för omdirigering så slipper du nätproblemen som brukar uppstå när du skickar fax till mindre utvecklade länder.

Faxmottagare: I och med att dessa faxmeddelanden omdirigeras till din e-postlåda så spelar det ingen roll om din telefonlinje är upptagen eller inte. Du behöver heller inte tänka på om faxpapperet räcker för alla inkommande fax eller inte. Kvalitén på mottagna fax blir också högre när du skriver ut fax på din laserskrivare! Vissa av dina meddelanden är kanske hemliga: I och med att dessa faxmeddelanden omdirigeras till din e-postlåda så är det också du som först kommer att få läsa dessa!

Tips 1: Skaffa dig din privata, permanenta, gratis, reklamfria och snabba webbaserade e-postadress här: http://xtelecom.mail.everyone.net/email/scripts/useragreement.pl . Detta är praktiskt för dig som avser att ta emot faxmeddelanden när du är utomlands eller om du är ofta är på olika arbetsplatser. Din nya e-postadress har formatet namn@epost.xtelecom.com

Tips 2: Vill du ta emot fax när du befinner dig i utlandet?
Har du inte tillgång till internet när du är i utlandet så kanske du kan gå till ett internetcafé på orten. Där kan du läsa dina faxmeddelande som väntar i din Xtelecoms e-postlåda. Du erhåller ditt efaxabonnemang gratis därför är det viktigt att du också tecknar vårt abonnemang för prefixtelefoni/förval för utlandssamtal.


Hur gå till väga
1.Kontakta
oss för hjälp med efaxnummertilldelning. Du erhåller efaxnumret omgående. Installera sedan det lilla programmet som automatiskt skickas till din e-postadress. Spar tid! Det kan vara bra att även spara detta lilla program på en diskett. För att kunna öppna faxfilerna på en annan dator skall nämligen denna drivrutin vara installerad i datorn. (Eller spar filen i din web-baserade epost låda - moderna datorer saknar diskettenhet!)

För användare med Mac PowerPC / MacOS 7.5.5 eller senare version skickas programversionen med i ditt välkomstbrev.
2. Dubbel-Klicka sedan på denna programfil för att installera fax i datorn. Det installerar sig själv som plug-in under Windows inom några sekunder.
3. Tryck sedan ditt nya "Fax-Me-Anywhere" efaxnummer på dina visitkort
Klart.
Du kan nu ta emot alla fax som skickas till detta nummer på denna dator.

Vill du sända fax till hela världen för kr. 0,64 per minut, dygnet runt?
Din faxmottagare måste också ha ett efaxnummer. Du kan skicka iväg den här sidan till dina faxmottagare genom att klicka på rekommendera-knappen nedan. Ange en eller flera e-postadresser. Följ upp och se till att dessa också skaffar sig vårt webbaserade efaxnummer så att du kan skicka fax dit billigare med Xtelecom.com


Ja tack! Ja vill också erhålla Xtelecoms nyhetsbrev via e-post

© 1996-2006 Xtelecom Inc. Ltd.